30 april 2021

Maak spraakberichten

Met een Google Home routine kun je gratis een spraakbericht aanmaken. Denk aan: “Hi Jack, het is 19:30. Tijd om de hond uit te laten!” Of “Het is 22:00! Tijd om naar bed te gaan.”

Om een routine voor een spraakbericht te kunnen instellen, open de Google Home app op een smartphone of tablet. Indien nodig selecteer het Google account waar de Google Home gebruik van maakt. Volg vervolgens onderstaande instructies.

Om te testen of je spraakbericht goed overkomt, zeg: “Oké Google, afwasmachine”. De routine wordt dan afgespeeld.

Veel gebruikers maken gebruik van zowel spraakberichten als VoiceZorg gesprekken. In deze hybride vorm kun je profiteren van de voordelen van de twee verschillende soorten services.

Aan de ene kant heb je de flexibiliteit van spraakberichten, die je zelf kunt samenstellen en personaliseren. En aan de andere kant blijf je als (mantel)zorger met VoiceZorg gesprekken online op de hoogte van vader, moeder, kind of cliënt via geautomatiseerde dialogen als: “Heb je je medicijnen ingenomen? Hoe voel je je vandaag? Heb je vandaag met iemand afgesproken? Heb je je oefeningen gedaan? Heb je geluncht?, etc. En geeft de zorgvrager tijdens het gesprek aan contact te willen hebben , dan ontvang je als (mantel)zorger een notificatie e-mail/sms.

Klik HIER als je een VoiceZorg gesprek wilt uitproberen.