18 december 2020

VOICE ZORG helpt cliënten in hun zelfredzaamheid

VOICE ZORG ondersteunt met gesproken reminders via Google Home zorgbehoevenden met hun dagstructuur. Met gesproken reminders wordt zowel de zelfredzaamheid van zorgbehoeftigen vergroot als de werkdruk voor de (mantel)zorger verkleint. Tijdens een uitzending van RADAR 1 februari jl. werd onderstreept dat dagelijks prikkels nodig zijn voor een goed dagritme. Structuur en ritme zijn essentiële waardes om het voor ouderen en mensen met een beperking het zo aangenaam mogelijk te maken.

Er zijn twee soorten reminders:

Monoloog reminders

  • Zijn periodiek terugkerende spraakberichten. Bijvoorbeeld: “Het is 19:30, tijd om de afwasmachine in te ruimen”.
  • Het aantal spraakberichten is oneindig en te personaliseren.
  • Is een gratis standaard Google Home service

Dialoog reminders

  • Zijn periodiek terugkerende gesproken gesprekken. Bijvoorbeeld: “Hoe voel je je vandaag?”.
  • De gebruiker kan hierop reageren met: “Ik voel me somber”.
  • Is de context van de reactie negatief dan zal de dialoog reminder hulp aanbieden: “Wil je dat iemand contact met je opneemt?”
  • De gebruiker kan dit verzoek met zijn stem accepteren of afwijzen.
  • De reacties van de gebruiker worden online vastgelegd in het dashboard van VOICE ZORG
  • Via dit dashboard blijft de (mantel)zorger op de hoogte van zijn vader, moeder, kind of cliënt.  
  • Wil de gebruiker hulp/contact dan wordt de (mantel)zorger(s) direct op de hoogte gesteld via een e-mail of SMS notificatie.

Hybride vorm

Veel gebruikers maken gebruik van zowel monoloog als dialoogreminders. In deze hybride vorm kun je profiteren van de voordelen van de twee verschillende soorten reminders. Aan de ene kant heb je de flexibiliteit van de monoloog reminders, die je zelf kunt samenstellen en personaliseren. En aan de andere kant blijf je als (mantel)zorger met een dialoog reminder op de hoogte van het welzijn van vader, moeder, kind of cliënt gedurende de dag.

Werkdruk verlagen (mantel)zorgers

Als ouderen en mensen met een beperking zelfstandiger kunnen functioneren, heeft dat uiteraard als bijkomend voordeel dat de werkdruk van het zorgpersoneel en de mantelzorgers wordt verlaagd.

Schaalbaar & minimale investering

Bovenstaande voordelen kunnen worden gerealiseerd met een minimale investering. Doordat er gebruik wordt gemaakt van consumenttechnologie is de aanschafprijs van de hardware laag en de service zeer schaalbaar. Stel je wilt de Monoloog en Dialoog Reminder service uitrollen voor bijv. 100 cliënten, dan is de totale aanschafprijs slechts € 35 x 100= € 3.500.

Huisstijl zorgorganisaties

Naast dat VOICE ZORG beschikbaar is als standaard service voor (mantel)zorgers, kan ook een VOICE ZORG platform worden ingericht conform de huisstijl en wensen van een zorgorganisatie. Denk bijvoorbeeld aan integratie met het dossiersysteem.

Kijken bij een demonstratiewoning

Zodra de Corona richtlijnen het toelaten ga VOICE ZORG ervaren bij een demonstratiewoning als Huis van Morgen en t-Huiz van Brabant Wonen.

Of vraag DEMO aan!

Nieuwsgierig geworden en wil je de dialoog reminders van VOICE ZORG ervaren, stuur ons dan een WhatsApp en wij geven je toegang tot onze demo. Heb je al toegang tot onze demo, klik dan op Instructies instellen Dialoog Reminder. Wil je een monoloog reminder uitproberen, klik dan op Instructies Instellen Monoloog Reminder.