18 december 2020

VoiceZorg: Zelfregie – Zelfstandig Wonen – Zorgcontact

Dagelijkse prikkels zijn nodig voor een goed dagritme. Structuur en ritme zijn essentiële waardes om het voor bijv. ouderen zo aangenaam mogelijk te maken.

Actief door audio prikkels

VoiceZorg geeft deze “audio” prikkels met korte interactieve vraaggesprekken op Google Home. Medicijnen ingenomen? Oefeningen gedaan? … Je wordt door het horen van de stem van VoiceZorg niet alleen aan iets herinnerd, maar ook geactiveerd.

Minder zorguren

Met VoiceZorg kan ondersteuning dagritme volledig afgestemd worden op de gebruiker van de Google Home. Denk aan één herinnering per dag of zelfs één per uur. Dit ontzorgt niet alleen de zorg, maar vergroot ook het welzijn van de gebruiker.

Ja, contact met zorg

Geeft de gebruiker aan zich somber te voelen, de fysiotherapie-oefeningen moeilijk te vinden, de medicijnen kwijt te zijn, er geen brood meer is, dan wordt de gebruiker gevraagd of hij/zij contact wil. Is het antwoord “Ja” dan ontvangt de (mantel)zorg een sms & mail notificatie. Zo komt de (mantel)zorg alleen in actie als het relevant is.

Vele handen licht werk

Ook is het mogelijk om bepaalde taken bij supporters neer te leggen. Zo kun je de zoon van mijnheer de Vries automatisch inschakelen als er boodschappen gedaan moeten worden en een vrijwilligersorganisatie als er behoefte is aan gezelschap. Door de activiteiten te spreiden wordt de zorg en/of mantelzorger ontlast.

Ondersteuning van 1 of meerdere gebruikers

Met een account op VoiceZorg kun je één of meerdere gebruikers ondersteunen. Zo kan een mantelzorger alleen zijn vader via VoiceZorg ondersteunen en een zorgorganisatie tientallen cliënten tegelijkertijd.

Persoonlijk

Je kunt per gebruiker instellen hoe iemand wordt aangesproken: “Dag mevrouw Jansen” of “Hallo Susan”. VoiceZorg geeft ook aan wie er contact opneemt: “Ik zal Peter vragen contact met je op te nemen”.

Opvolgen verzoek om contact

Een supporter kan via een linkje in de e-mail notificatie aangeven of hij/zij het verzoek om contact gaat opvolgen. De eigenaar van het VoiceZorg account (zorgorganisatie of mantelzorger) wordt vervolgens geïnformeerd.

Paar dagen weg

Gaat een supporter een paar dagen op pad, dan kan hij/zij de notificaties tijdelijk uitzetten. De eigenaar van het VoiceZorg account wordt vervolgens geïnformeerd en ontvangt tijdelijk de notificaties die toegewezen zijn aan de supporter.

VoiceZorg gesprek versus spraakbericht

Naast VoiceZorg gesprekken, kun je ook spraakberichten eenmalig of periodiek instellen en laten horen:

 • Bijvoorbeeld: “Het is 19:30, tijd om de afwasmachine in te ruimen”.
 • Het aantal spraakberichten is oneindig en te personaliseren.
 • Is een gratis standaard Google Home service

In tegenstelling tot spraakberichten zijn VoiceZorg gesprekken:

 • Interactief: “Ik voel me somber”.
 • Wordt er hulp aangeboden en gemobiliseerd: “Wil je dat Vera contact met je opneemt?”
 • Is de data online toegankelijk voor het zien van trends.

Door VoiceZorg gesprekken en spraakberichten te combineren kun je dagritme-ondersteuning volledig afstemmen op een persoon.

Hardware is schaalbaar & betaalbaar

Door de lage aanschafprijs van een Google Home (vanaf € 35) is VoiceZorg zeer schaalbaar en betaalbaar.

Maatwerk zorgorganisaties

Naast dat VoiceZorg beschikbaar is als standaard service voor (mantel)zorgers, kan ook een VoiceZorg platform worden ingericht conform de huisstijl en wensen van een zorgorganisatie. Denk bijvoorbeeld aan integratie met het dossiersysteem.

Samenvattend

VoiceZorg is:

 • is heel laagdrempelig
 • is schaalbaar en betaalbaar (Google Home = € 35)
 • amper uitleg nodig, door de spraaktechnologie is het super intuïtief
 • activeert en stimuleert hulpbehoevenden door hen aan te spreken
 • biedt hulpbehoevenden dag-structuur
 • kan vereenzaming verhelpen
 • ontlast de (mantel)zorg

Naast bovenstaande voordelen is de Google Home ook in te zetten als radio, vraagbaak, wekker, weersvoorspeller, tolk, telefoon, moppenverteller, lichtknop, etc..

Ervaar wat VoiceZorg voor je kan betekenen!

1. Bezoek een demonstratiewoning

Zodra de Corona richtlijnen het toelaten ga VoiceZorg ervaren bij een demonstratiewoning/ruimte als Huis van Morgen, t-Huiz van Brabant Wonen, Gilde Opleidingen of Technologie & Zorg Academie (TZA).

2. Neem deel aan een webinar

Wekelijks kun je deelnemen aan de VOICE ZORG webinar.

3. Test VoiceZorg thuis

Nieuwsgierig geworden en wil je VoiceZorg ervaren, stuur ons dan een WhatsApp en wij geven je 2 weken toegang tot VoiceZorg. Heb je al toegang tot VoiceZorg, klik dan op Instructies VoiceZorg. Wil je een spraakbericht uitproberen, klik dan op Instructies spraakbericht.